Župan Občine Podčetrtek podpisal pogodbo za gradnjo nove čistilne naprave

V Občini Podčetrtek so v ponedeljek podpisali pogodbo za projektiranje in gradnjo nove čistilne naprave v Podčetrtku. Pogodbo sta podpisala župan občine Peter Misja ter direktorica podjetja Barbara Šušter. Izvajalec projekta je EOST – INVEST d.o.o. iz Celja, vrednost naložb pa znaša 2.197.500 evrov brez DDV. Gradbena dela naj bi bila končana v roku enega leta, nato pa sledi obdobje poizkusnega obratovanja čistilne naprave.

Nova čistilna naprava bo za občino velik pridobitek, saj je obstoječa stara že več kot 30 let, v času svojega obratovanja pa je doživela tudi požar. Tako že od leta 2015 potekajo prizadevanja za gradnjo nove čistilne naprave. Obstoječa je še posebej obremenjena v poletnih mesecih, ko v Termah Olimia dnevno prespi tudi po 2000 gostov, k večji obremenjenosti naprave pa prispeva tudi večanje prebivalstva v občini. Med drugimi so razlog za to na novo grajena stanovanja v Podčetrtku, ki jih je zgradilo podjetje GIC gradnje.

Občina je sicer že v maju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo podpisala pogodbo o financiranju čistilne naprave Podčetrtek, ki bo na voljo za 5000 populacijskih enot. Vrednost sofinanciranja ministrstva znaša 1,85 milijona evrov, razliko sredstev pa bo občina zagotovila iz lastnih sredstev.

 

Vir: kozjansko.info