Vabilo na spletni seminar Kaj gospodarstvu prinaša »mega korona zakon«?

SPOT svetovanje Savinjska vabi na spletni seminar z naslovom: Kaj gospodarstvu prinaša »mega korona zakon«?, ki bo v petek, 24. aprila 2020, ob 10. uri.

11. aprila 2020 je pričel veljati Zakon o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije novega koronavirusa in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo (ZIUZEOP). Vsi ukrepi, ki jih zajema sprejeti zakon, veljajo že od 13. marca 2020, ko je bila razglašena epidemija in do predvidoma 31. maja 2020 oziroma po potrebi še mesec dlje.
Udeleženci spletnega seminarja se boste seznanili, kako pravilno in pravočasno koristiti finančne ugodnosti iz sprejetega t. i. »mega korona zakon« (ZIUZEOP).

Vsebina spletnega seminarja:
– Katere davčne obveznosti je potrebno plačati in kdaj?
– Kako pravilno napotiti delavce na čakanje in kako in za koliko časa jih začasno vključiti v delovni proces, če se pokaže potreba po tem?
– Kakšna je razlika med čakanjem na delo in odsotnostjo zaradi višje sile?
– Kako je z delavci, ki delajo oz. ali se mesečni krizni dodatek in izplačilo poslovne uspešnosti konec leta izključujeta?
– Od kdaj sploh različni ukrepi po mega zakonu veljajo?
– Do kdaj imamo čas uveljavljati ukrepe in kdaj in katere vloge moramo vložiti?

Spletni seminar je namenjen mikro, malim in srednje velikim podjetjem, trajal bo 2 pedagoški uri in je za udeležence brezplačen. Organizira ga Razvojna agencija Sotla, SPOT svetovanje Savinjska.

Izvajalec: Deloitte Slovenija – Bara Gradišar, Andreja Škofič Klanjšček in Uroš Rožič. Deloitte Slovenija sodi med vodilne družbe za strokovne storitve v Sloveniji, ki nudi storitve revizije, davčnega, pravnega, poslovnega in finančnega svetovanja ter svetovanja na področju tveganj.

Potek spletnega seminarja
Spletni seminar bo potekal v ON-LINE obliki (v živo), in sicer med 10.00 in 11.30.

Število mest je omejeno.

Za udeležbo na spletnem seminarju morate posredovati svoj e-mail naslov, s katerim boste vstopali v program za sodelovanje v spletnem seminarju. Vsa navodila in napotke za sledenje spletnemu seminarju boste prejeli na vaš elektronski naslov ob potrjeni prijavi oziroma pred izvedbo spletnega seminarja.

Predlagamo, da nam že ob prijavi pošljete vaša morebitna vprašanja, saj bomo tako lahko zagotovili sprotne odgovore predavateljev spletnega seminarja.

Na spletni seminar se je potrebno prijaviti s prijavnico (priloga), ki jo izpolnjeno pošljite na elektronski naslov: rasotla.spot@siol.net. Prijave zbiramo do srede, 22. 4. 2020, oziroma do zapolnitve prostih mest.

Vabljeni, da se nam pridružite.

 

Priloga: