Praznik in gasilska veselica KS Pristava 2019

Ob prazniku v krajevni skupnosti Pristava pri Mestinju so pripravili bogat program. Kmečki paradi je sledila veselica z gasilskim tekmovanjem.

Kmečka parada KS Pristava

Na kmečki paradi pred gasilskim domom v Pristavi so lepo število zbranih krajanov najprej razveselile Okrogle mažoretke s svojim prisrčnim nastopom. Nato je s svojo električno kočijo prišel grof s spremljevalkami iz gradu Štatenberg. Novo nastajajoča turistična atrakcija ob Vonarskem jezeru je bila predstavljena s prihodom splava Vonarček, sledila je ponazoritev kovaške obrti.

Pristavške čebele so zapele nekaj znanih napevov, nato so nazdravili bodočemu golf igrišču, umazano perilo so oprale perice iz Vidovice. Zaključili so s kmečko tržnico, laškimi kokošmi in kmečko godbo.

Predsednik krajevne skupnosti Srečko Gobec je bil navdušen nad vsemi nastopajočimi in nad dobrim obiskom dogodka, katerega je prišel pogledat tudi župan občine Podčetrtek, Peter Misja.

Gasilsko tekmovanje

Na nočnem gasilskem tekmovanju za Memorial Darka Jeranka so se člani in članice pomerili v vaji spajanje sesalnega voda. Največjo kombinacijo natančnosti in hitrosti so pokazali člani PGD PodčetrtekPGD Šmarje pri Jelšah pa med članicami.

Gasilska veselica

Gasilsko veselico v Pristavi so začinili člani ansambla Veseli Svatje. Ti so razgretim plesalcem ponudili priložnost zavrteti se ob ritmih narodno-zabavnih uspešnic.

Vir in fotogalerija: kozjansko.info