Parada učenja 2023

V okviru projekta Parada učenja 2023, Ljudska univerza Rogaška Slatina, s krovno temo EVROPSKO LETO SPRETNOST – UČENJE JE ŽIVLJENJE, SPOZNAJMO DEJAVNIKE USPEHA, organiziramo brezplačno spletno predavanje:

Dejavniki uspeha pri delu in življenju, in sicer 24. 5. 2023 ob 17.00
prof. dr. Matej Tušak

S predavanjem se bomo sprehodili skozi različne psihološke dejavnike, ki pomembno vplivajo na uspeh pri delu, treniranju ali poklicu in v življenju. Skozi različne zgodbe uspešnih ljudi, predvsem športnikov, spoznamo pomen motivacije (notranjega lokusa kontrole, postavljanja ciljev, samodiscipline, vztrajnosti itd.), pomen samozavesti, znanja in stremljenja k odličnosti, pomen čustvene inteligentnosti (se začne s komunikacijskimi spretnostmi, teamskim delom, ustvarjanjem zaupanja in učinkovitim vodenjem). Posebej izpostavljamo tudi pomen razvoja odgovornosti. Izpostavljamo v čem smo v Sloveniji drugačni in kako je potrebno staviti na vloženo delo in napor, ne pa na talente in sposobnosti.

Spremljali nas boste lahko v živo na platformi ZOOM. Predavanje se bo zaradi poročanja financerju snemalo.

Predavanje Dejavniki uspeha pri delu in življenju je namenjeno staršem otrok, dijakom, učencem, športnikom, učiteljem, posameznikom, ki se ukvarjajo z vodenjem zaposlenih in vsem zainteresiranim posameznikom.

Z vami bomo v sredo, 24. maja 2023, ob 17.00. Število mest je omejeno.

GOST: prof. dr. Matej Tušak

Prof. dr. Matej Tušak je zaposlen na Fakulteti za šport, kjer predava psihologijo in psihologijo športa. Predava tudi na podiplomskem študiju Medicinske fakultete, na univerzah v Zagrebu, Splitu, Skopju, Mostarju, Trstu in Celovcu.

Dela tudi na inštitutu za šport in se aktivno ukvarja v procesu psihične priprave športnikov na tekmovanja, ukvarja se tako z vrhunskimi športniki kot tudi z otroki, mladinci in amaterskimi športniki. Kot psiholog je sodeloval na številnih EP, SP in OI. Je član strokovnega sveta za šport pri Vladi RS, predsednik strokovnega sveta za šport pri SUSA (univerzitetna športna zveza), član odbora za vrhunski šport pri OKS, član mednarodnega odbora športnih psihologov (ISPC), predsednik strokovnega sveta za JUDO in triatlon, član strokovnih svetov v različnih (kegljanje, smučarski skoki, jadranje, kajak) panogah in vodja psihodiagnostičnega laboratorija na Inštitutu za šport. Je tudi vodja psihološkega dela mednarodnega projekta @life, ki skrbi za preventivo na področju soočanja s stresom in zdravega načina življenja.

Je avtor različnih knjig in preko 300ih znanstvenih člankov, v katerih teoretična znanja združuje s praktičnimi izkušnjami. Najpomembnejše njegove knjige so Psihologija športa, Strategije motiviranja v športu, Psihologija ekipnih športov, Trener, JAZ – Športnik, Človeški viri v SV idr.

Veliko predava po športnih društvih, šolah, vrtcih, podjetjih in vodi najrazličnejše delavnice na temo stresa, spoprijemanja s stresom, motivacije, agresivnosti, osebnostne rasti, teamskega dela, učinkovite komunikacije in mnogih drugih psiholoških fenomenov.

Ukvarja se tudi s psihološkim svetovanjem posameznikom z najrazličnejšimi težavami, sodeluje z različnimi podjetji, manegerji, vodstvenimi delavci in ljudmi z vsakdanjimi težavami. V zadnjem času skuša znanje iz sveta vrhunskega športa prenesti tudi med manegerje in podjetnike.

Gostiteljica: PU 2023 in TVU 2023, Ljudska univerza Rogaška Slatina
Moderatorka: Sanda Jerman, vodja podjetniških in HR-projektov, Cene Štupar – CILJ

OBVEZNA PRIJAVA: https://forms.office.com/e/GS9DuaHbmR

Prijave so možne do 23. 5. 2023 do 12.00. Število mest je omejeno. Povezavo boste prejeli na dan predavanja.

Veselimo se pogovora z vami!

Ekipa LURS in prof. dr. Matej Tušak