Na slavnostni seji v Podčetrtku podelili občinska priznanja

6.9.2019, je v Občini Podčetrtek v Hotelu Sotelia potekala slavnostna seja, s katero so obeležili občinski praznik. Podelili so priznanje občine, plaketo, denarno nagrado in priznanje župana. V sklopu praznovanja pa je destinacija Podčetrtek prijela priznanje evropske destinacije odličnosti. Destinacijo Podčetrtek sestavljajo Občine: Podčetrtek, Bistrica ob Sotli in Kozje.

Prireditev je povezoval mag. Darko Pepevnik, ki je uvodoma dejal “Tako kot vse na svetu, je tudi podoba, duša in duh našega kraja odvisen od ljudi. Ljudje smo tisti, ki dajemo vsemu kar nas obdaja sijaj ali na žalost temačnost. Danes smo tukaj zato, da izpostavimo tiste prve”.

Po uvodu je sledil nagovor župana občine Petra Misja, ki dejal, da občina uresničuje zadane načrte. V letošnjem letu so tako obnovili ceste, pločnike, poskrbeli za ureditev kolesarskih stez. Izpostavil je, da so posebej ponosni na vodovodni sistem v Olimju. V prihodnje si želijo urediti in oživiti Vonarsko jezero. Poleg tega pa strmijo k tem, da povečajo število oddelkov v osnovni šoli. V tem šolskem letu obiskuje oš Podčetrtek več kot 300 otrok. Kot enega izmed pomembnih projektov Misja še izpostavlja ureditev nujne medicinske pomoči, ki se bo nahajala na hribu, nasproti zdravstvenega doma. Nazadnje pa si želijo v domu starejših urediti dolgotrajno oskrbo ter zagotoviti dodatne prostore.   

Ob svojem nagovoru je župan poudaril, da občina ne bi bila uspešna in prepoznavna brez ljudi, ki jo sestavljajo. In prav občinski nagrajenci so zaslužni za to.  Denarno nagrado je za dolgoletno uspešno delovanje na področju Občine Podčetrtek in širše, prejelo planinsko društvo Atomske toplice Podčetrtek.

Priznanje župana Občine Podčetrtek je šlo v roke doktorici medicini in specalistki splošne medicine Bojani Gobec, ki je nagrado prijela za svoje uspešno tridesetletno delo na področju družinske medicine v Podčetrtku. Priznanje občine je prijel Maks Jurak. Nagrado je dobil za dolgoletno in uspešno delo na humanitarnem in družbenem področju. Plaketo občine, ki je najvišje priznanje, pa je prejelo družinsko podjetje Syncerus – Čokoladnica Olimje. Nagrado so prijeli za dolgoletno uspešno promocijo občine in uspešno podjetniško pot.

Podelitvi občinskih priznanj je sledila svečana podelitev priznanja Evropske destinacije odličnosti (EDEN), ki sta jo podelila minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek in direktorica Slovenske turistične organizacije mag. Maja Pak. Priznanje je pripadlo destinaciji Podčetrtek.

Vir: kozjansko.info