Dirka po Sloveniji tudi letos skozi območje Kozjansko-Obsoteljskega

26. mednarodna kolesarska dirka Po Sloveniji se bo odvijala med 19. in 23. junijem 2019. Tudi letošnja dirka bo trajala pet dni, na trasi, dolgi nekaj več kot 814 kilometrov pa se bo pomerilo več kot 125 kolesarjev iz 18 ekip, od tega pet ekip svetovne serije UCI World Tour.

Tudi letos del trase poteka po naših krajih:

V prvi etapi (predvidoma med 14.30 in 16.30 uro): Šentjur, Dobje, Planina, Šentvid pri Planini, Lesično, Kozje, Buče, Golobinjek, Podčetrtek (sprint pred občino), Sodna vas in Rogaška Slatina.

V drugi etapi (predvidoma med 13. in 14. uro): Pečica, Podplat, Mestinje, Šmarje pri Jelšah, Šentvid in Šentjur.

1. etapa (Ljubljana – Rogaška Slatina)

Prva etapa se bo začela v slovenski prestolnici, Ljubljani. Kolesarji se bodo na 170 kilometrov dolgo prvo etapo podali s Kongresnega trga. Že prvi del trase do Litije je razgiban in vodi preko Laškega, Celja in Šentjurja. In ponovno, kot lani, sledi vzpon na Planino pri Sevnici. Tudi zaključek etape je izredno razgiban in tehnično zanimiv, saj bodo kolesarji preko Podčetrtka in Kozjanskega vrteli pedala proti cilju. Rogaška Slatina, naša izredno poznana turistična destinacija, je že drugič zapored gostiteljica etapnega cilja, kjer se pričakuje zaključni šprint glavnine.

2. etapa (Maribor – Celje)

Druga etapa slovenske kolesarske pentlje se bo začela v drugem največjem slovenskem mestu, Mariboru. Pred kolesarji bo izredno zanimiva etapa z več krajšimi vzponi in spusti ter priložnostmi za pobege. V zadnjem delu etape čaka kolesarje prvi resnejši test, vzpon iz Štor na Celjsko kočo. Celje bo letos pričakalo kolesarje v centru mesta. Tekmovalce v zaključku etape čaka še 8 kilometrov dolg krog po mestnih ulicah, ki na nek način daje možnost šprinterjem, da se vključijo v boj za etapno zmago. Na cilju se ponovno pričakuje izredno navijaško atmosfero.

 

Zapore na Celjskem:

Šentjur:

  • v sredo, 19. junija (med 14:30 – 15:45) smer Celje – Štore – Šentjur – Dobje – Planina, Šentvid pri Planini, ter
  • v četrtek, 20. junija (med 13:30 – 14:45 uro) smer Šmarje pri Jelšah – Šentvid – Šentjur – Štore – Celje (peljejo pri Mercatorju desno in gredo po Ljubljanski cesti, zatem se vrnejo na regionalko. V tem času bo prišlo do kratkotrajnih zapor cest in morebitnih zamud vlakov in avtobusov.

Šmarje pri Jelšah:

  • V četrtek, 20. junija, bo potekala kolesarska dirka Po Sloveniji, Tour of Slovenija, skozi občino Šmarje pri Jelšah. Prehod skozi občino organizatorji predvidevajo med 13.15 in 14.30. V tem času bodo nekateri odseki cest zaprti za promet za krajše časovno obdobje. Obenem lahko pride tudi do zamud v železniškem in avtobusnem prometu.

Kozje:

  • V Sredo, 19. 6. 2019 bo skozi občino Kozje potekala kolesarska dirka Tour of Slovenija. Prehod skozi občino je predviden med 15.00 in 16.30 uro. V tem času bodo nekateri odseki cest zaprti za promet za krajše časovno obdobje. Obenem lahko pride tudi do zamud v avtobusnem prometu.

Celje:

  • Zaradi dirke bodo seveda tudi zapore prometa, zato voznike prosimo za razumevanje in strpnost. V sredo, 19. junija, ko gre dirka mimo mesta, bodo nekateri odseki cest za kratek čas zaprti med 14.10 in 15. uro. V četrtek, 20. 6., ko bo v Celju cilj 2. etape, bosta Ljubljanska cesta (od Maksimilijana proti Narodnemu domu), Razlagova in Prešernova ulica v centru mesta zaprti med 6. in 18. uro. Vstop bo dovoljen stanovalcem in dostavi.

Vir: kozjansko.info