13. kolesarska dirka Hrvaška – Slovenija 2021 (trasa, časovnica, zapore)

Po letu premora se v nedeljo, 17. oktobra, vrača 13. dirko Hrvaška – Slovenija. Lani je dirka odpadla zaradi novega koronavirusa.

Trasa 171 kilometrov dolge dirke bo vodila tudi skozi kraje Kozjanskega in Obsotelja, zaradi česar bo prihajalo tudi do kratkotrajnih zapor nekaterih cest na našem območju.

Na dirki je Slovenija najuspešnejša država po zmagah, saj so slovenski kolesarji od dvanajstih dirk le štirikrat zmago prepustili tujcem. Med ekipami je najuspešnejša Adria Mobil, ki je dosegla osem zmag in bo letos naskakovala deveto – tokrat pod vodstvom Marka Kumpa, ki je s tremi zmagami najuspešnejši udeleženec dirke.

Posebnost letošnje dirke je, da je start in cilj v Zagrebu ter, da prvič skupaj vozijo člani in mladinci. Start dirke bo v nedeljo v Zagrebu pred narodnim gledališčem ob 12:00, cilj pa okoli 16. ure na Jarunu. Vmes bodo kolesarji del trase prevozili po Sloveniji in sicer skozi Brežice, Bizeljsko do Bistrice ob Sotli, od koder bo trasa kolesarsko karavano vodila skozi Prelasko, Golobinjek, Imeno, Podčetrtek, Sodno vas, Vonarje in Rajnkovec, od koder bo kolesarska karavana krenila proti Hrvaški.

Zaradi dirke bo prihajalo tudi do začasnih zapor cest na trasi. Zapore cest bodo kratkotrajne in bodo vzpostavljene nekaj minut pred prihodom kolesarjev in sproščene za tem, ko karavana preide območje. V Bistrico ob Sotli naj bi prvi kolesarji prišli med 13.22 in 13.35 uro, na izstopno točko iz Slovenije v Hrvaško v Rajnkovcu pa naj bi prikolesarili med 13.54 in 14.12 uro.

Časovnica kozjansko-obsoteljskega dela trase:

casovnica-kio

 

zemljevid-dirke

 

 

BILTEN DIRKE (PDF, trasa, časovnica, ipd.)

Vir: kozjansko.info