ZD Šmarje vstopna točka samo dva dni.

Zaradi logističnih težav pri dobavi opreme Zdravstveni dom Šmarje pri Jelšah ni več vstopna točka za paciente s sumom na Covid-19. Za paciente, z našega območja napotene na testiranje, vstopno mesto postane nazaj Bolnica Celje.

Zapleti z zaščitno opremo na državni ravni so znani in ravno zato Šmarje do nadaljnjega ni več vstopno mesto za testiranje pacientov s sumom koronavirusa, so sporočili iz zdravstvenega doma. Vstopno mesto postane nazaj  Bolnica Celje.

Postopek ostaja, da bolniki z znaki akutne okužbe dihal z ali brez vročine pokličejo svojega izbranega zdravnika  –  telefonske številke so objavljene na spletnem mestu  www.zd-smarje.si. Ali telefonsko številko 112 v primeru nujnih stanj.

Izbrani zdravnik bo presodil ali bolnik gre zgolj v samoizolacijo, ali pa potrebuje napotitev  v Bolnišnico Celje na eventualno testirane v vstopni točki v Bolnici Celje. Testiranj v ZP Šmarje pri Jelšah več ne opravljajo.

Izbrani zdravnik bo pacientu telefonsko posredoval vse potrebne informacije o datumu in uri odvzema brisa, ali pa navodila o zdravljenju v domači oskrbi.

Sicer so v vseh zdravstvenih postajah ZD Šmarje – ZP Rogaška, ZP Rogatec, ZP Podčetrtek, ZP Kozje, ZP Šmarje in ZP Bistrica ob Sotli, na voljo so ambulante z zdravnikom za vse potrebe po bolniških listih, receptih in vse ostalo adminitracijo. Pokličite ali uporabljajte e-mail. Naslovi in številke so www.zd-smarje.si. Ker so telefonske številke zdravstvenih postaj zelo obremenjene,  bodite strpni in potrpežljivi.

 

Vir: kozjansko.info