Z muzejskim vlakom iz Celja do Podčetrtka in nazaj

V soboto, 25. aprila, je na najstarejši železniški trasi v Sloveniji, na relaciji Celje-Podčetrtek, zasopihala parna lokomotiva iz leta 1920 in zapeljala prve potnike iz Celja v Podčetrtek. Muzejski vlak bo od minule sobote, pa vse do konca septembra, na omenjeni relaciji, dvakrat dnevno prevažal potnike, ki si bodo zaželeli nostalgije, malce drugačnega potovanja in razgledov ob poti.

Muzejski vlak se je najprej ustavil v Šentjurju. V soboto so ga tam pričakali potniki, oblečeni v starinska oblačila. V mestu glasbe in železnice bodo lahko obiskovalci v prihodnjih mesecih spoznali arheološke zaklade Rifnika, dinastijo Ipavcev, prisluhnili pesmi Južne železnice in pripovedi New swing. Nato bodo sledili postanki v Grobelnem, v baročnem Šmarju pri Jelšah, Podčetrtku – Toplicah, Atomskih toplicah – hotel in v Podčetrtku. Na zadnji postaji (če odštejemo končno v Imenem) je minulo soboto iz vlaka stopila večina potnikov.

Z muzejskim vlakom bo na novo omogočeno raziskovanje turistične destinacije Dežele Celjske. Turisti in potniki se bodo lahko odpravili na kopanje v poletno vodno zabavišče Aqualuna in se spustili po najbolj norem toboganu ali se odpravili na izlet v najlepšo vasico Olimje, kjer bodo številni ponudniki obiskovalce zagotovo očarali s pestro ponudbo kulinarike in ponudbo doživetij za različne ciljne skupine. Za organizirane skupine so pripravili kulinarični izlet v Olimje in Podčetrtek.

Vir: kozjansko.info