Vabilo: Delavnica na temo novosti v kategorizaciji nastanitvenih obratov

S 1.10.2018 je v veljavo stopil nov Pravilnik o kategorizaciji nastanitvenih obratov.  Ob uvedbi standardov Hotelstars za hotele, Pravilnik uvaja posodobitve standardov tudi za vse ostale vrste nastanitvenih obratov ter ureja razmere na področju ocenjevanja nastanitvenih obratov.

Do 1.4.2019 morajo kategorizacijo opraviti hoteli, moteli, penzioni in gostišča, kampi, apartmaji, počitniška stanovanja in počitniške hiše, sobe, kmetije z nastanitvijo in marine. Kategorija se označuje z zvezdicami, razen v primeru turističnih kmetij, pri katerih se ocena izraža s številom pridobljenih jabolk.

Na Razvojni agenciji Sotla organizirajo delavnico na temo novosti v kategorizaciji nastanitvenih obratov po uvedbi standardov Hotelstars, ki bo v sredo, 19. decembra 2018, ob 10. uri v Kongresnem centru hotela Sotelia, Terme Olimia.

Predavatelj Aleš Buda, direktor podjetja Tour As d.o.o. in ocenjevalec kategorij nastanitvenih obratov, bo na delavnici predstavil celostni vpogled v sistem kategorizacije, podal napotke, kako pristopiti h kategorizaciji, izpostavil novosti in odgovoril na odprta vprašanja udeležencev.

Ker je tematika nadvse aktualna vas prosimo, da zaradi lažje organizacije sporočite svojo udeležbo na telefonsko številko 03 817 18 60 ali na elektronski naslov rasotla@siol.net, in sicer najkasneje do ponedeljka, 17. decembra 2018.

Priloga: