Statistika pravi, da se na Kozjanskem in v Obsotelju najbolje živi v občini Podčetrtek. Kaj pravite vi?

Že četrto leto zapored je revija Moje finance preverila podatke o tem, kakšne so vaše plače, kdo so delodajalci, kakšni so vaši sosedje, kakšno je vaše zdravje, kako varni ste pred kriminalci, kako dostopna so vam stanovanja in hiše ter vsa potrebna infrastruktura, v vseh 212 slovenskih občin.

Občine kozjansko-obsoteljskega so se v povprečju znašle relativno nizko; zgolj v dveh se naj bi živelo nadpovprečno glede na druge dele Slovenije, tri največje se gibljejo okrog povprečja, tri pa so po statistični kvaliteti življenja povsem na dnu lestvice 212 občin.

Ampak, ali statistike dejansko odražajo zadovoljstvo s kvaliteto življenja, kot jo občutimo prebivalci naših občin? To želimo na Kozjansko.info preveriti še z anketo. Vabimo vas k (anonimnem) sodelovanju – najdete jo na dnu članka.

Občine so bile analizirane na podlagi petih kazalnikov: gospodarstvo, prebivalstvo, infrastruktura, zdravje in kriminaliteta. Občine Savinjske regije se praviloma niso uvrstile ne med najboljše, ne med najslabše občine v posameznih kategorijah.

Na podlagi analize statističnih podatkov je nastala lestvica slovenskih občin, v katerih se najbolje živi. Že tretje leto zapored je to občina Cerklje na Gorenjskem.

Med občinami Kozjanskega in Obsotelja se glede na rezultate raziskave najbolje godi občanom Podčetrtka.

Skupno je med 31 občinami Savinjske regije najvišje uvrščena občina Nazarje, ki zaseda 34. mesto med vsemi 212 slovenskimi občinami. Uvrstitve vseh občin Savinjske regije na skupni lestvici najdete v tabeli pod člankom.

Več na kozjansko.info