Praznik občine Podčetrtek 2015

V petek, 11. septembra 2015, je v Zeleni dvorani Aparthotela Rosa v Termah Olimia potekal vrhunec praznika občine Podčetrtek, slavnostna seja. Udeležili so se je župani in županja šmarske UE in pobratenih občin, minister Počivalšek, poslanec dr. Gorenak, načelnik UE Šmarje pri Jelšah Vincencij Habjan in številni ostali gostje.

Program je povezoval ravnatelj OŠ Podčetrtek mag. Darko Pepevnik, za kulturni program so poskrbeli člani MoPZ Terme Olimia Podčetrtek in mlada harmonikarja. Poleg podelitve priznanj in denarne nagrade, je župan Misja ob tej priložnosti jeseni izvoljenim svetnikom podelil še svetniške priponke.

Slovesnost je seveda priložnost za pregled minulega dela v občini. Po besedah župana Petra Misje je bilo tudi tokrat postorjenega veliko, dokončane so bile celo največje naložbe v zgodovini občine.

Med vsemi je župan posebej izpostavil izgradnjo novega vodovodnega sistema, velik zalogaj pa je bila izgradnja kolesarske steze med Rogaško Slatino in Podčetrtkom, seveda pa je bilo ogromno postorjenega in vloženega v kanalizacijske sisteme in cestno infrastrukturo. Kljub vsemu pa izzivov za prihodnost ne manjka.

Vrhunec letošnje slovesnosti je bila podelitev dveh občinskih priznanj in denarne nagrade. Plakete in najvišjega priznanja (naziva častni občan v Podčetrtku) letos niso podelili. Za uspešno delovanje v kraju in širše ter pri organizacijah različnih prireditev je priznanje občine je prejel gostinec Emil Petek.

Za dolgoletno uspešno delo v društvih na različnih področjih je priznanje občine prejela tudi Fanika Vajdič. Za 110 let aktivnega in uspešnega delovanja je pa denarno nagrado prejelo Turistično društvo Podčetrtek.

Pred koncem osrednje slovesnosti so županu in občini vse dobro zaželeli nekateri gostje, med drugim tudi gospodarski minister Zdravko Počivalšek, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kodrnja, minister Gorenak, vodja prodaje&marketinga v Termah Olimia Vasja Čretnik, v imenu županov UE Šmarje pri Jelšah pa je spregovoril bistriški župan Franjo Debelak.

Vir: kozjansko.info