Praznik KS Pristava pri Mestinju s kmečko parado 2017

Za Pristavljane je bil preteklo soboto velik dan. Že 15. leto zapored so obhajali krajevni praznik s tradicionalno kmečko parado, ansambel Unikat pa je poskrbel, da je bilo plesišče dobro razgreto do jutranjih ur. 

Ob tej priložnosti so se na šaljiv način predstavili Turist biro Pristava, Okrogle mažoretke, “Rifl” perice, Kmečki turizem pod Rudnico, Potujoča tržnica, Frizerstvo Vidovica, Vaške perice, Smučarski center Pristava in Potujoča pekarna, ki so dokazali, da je v kraju ogromno možnosti in priložnosti za uspeh.

Zbrane je uvodoma pozdravil tudi predsednik KS Pristava pri Mestinju, Srečko Gobec in predstavil nekaj glavnih projektov kraja v bližnji prihodnosti.

Po šaljivem prikazu kmečkih opravil, katerih inserte si lahko pogledate v spodnjih video posnetkih, je sledila pogostitev z izvrstnim golažem in gasilsko tekmovanje za memorial Darka Jeranka, ki se ga je udeležilo lepo število tekmovalcev iz okolice. Organizacijo so, kot vsa leta do sedaj, prevzeli člani turističnega in gasilskega društva Pristava.

Za dobro zabavo in polno plesišče pa je letošnje leto poskrbel ansambel Unikat.

Več: kozjansko.info