Postanite prostovoljci za sodelovanje pri oskrbi ranljivih skupin v času epidemije

Zaradi hitrega širjenja koronavirusa ter ukrepov, ki so bili sprejeti z namenom čim hitrejše zaustavitve širjenja, so se v težkem položaju znašle predvsem ranljive skupine prebivalcev.

Mnoge organizacije po Sloveniji so zato s svojimi prostovoljci priskočile na pomoč ljudem v stiski, rednim prejemnikom materialne pomoči in še posebej starejšim, ki so zaradi večje ranljivosti trenutno najbolj kritična skupina ljudi.

Ker je pomoči potrebnih v tem času zelo veliko, mnoge organizacije prosijo vse, ki ste pripravljeni priskočiti na pomoč, da se vključite med prostovoljce in pomagate v teh težkih časih.

Spodaj so organizacije, občine, društva,… katerim se lahko kot prostovoljci pridružite:

 


SLOVENSKA KARITAS:

Slovenska karitas je v sklopu programa youngCaritas pričela z vseslovenskim povabilom mladim, da izrazijo pripravljenost za sodelovanje v predvidenem  prostovoljskem delu za zagotavljanje pomoči ljudem v stiski v času epidemije.

V sklopu prostovoljskega projekta NAŠ KRAJ, NAŠE SRCE se mladi lahko prijavijo na spletni strani www.karitas.si/nas-kraj-nase-srce ali na FACEBOOKU in INSTAGRAMU.


RDEČI KRIŽ:

Rdeči križ Rdeči Križ Slovenije – Območno združenje Celje poziva vse mlade, ki bi želeli pomagati ranljivim skupinam oz. tistim, ki pomoč najbolj potrebujejo, da se vpišejo v bazo prostovoljcev. To lahko storite TUKAJ (klik)


 

MLADINSKI SVET OBČINE ROGAŠKA SLATINA:

Mladinski svet Občine Rogaška Slatina poziva mlade, zdrave prostovoljce, da se vključijo v mrežo prostovoljstva, organiziranega v Občini Rogaška Slatina.

Potrebe so zaznane, ne odlašajte, bodite proaktivni. Kadar ne ostajate doma!

Prijave na: 041 372 298 (Petra Gašparić), samorogsi@gmail.com; petra.gasparic@rogaska-slatina.si.

Na gornje kontakte lahko javite tudi potrebe po prevozih, dostavi zdravil in najnujnejših prehranskih artiklov. Več tukaj.


 

…še dopolnjujemo


 

 

Vir: kozjankso.info