Podelili občinska priznanja in obeležili 50 let Term Olimia

Minuli petek so v Podčetrtku obeležili kar dva velika dogodka – slavnostno sejo s podelitvijo občinskih priznanj in 50 let termalnega turizma. Dogodka so se poleg župana občine Podčetrtek Petra Misje in občinskih nagrajencev ter svetnikov udeležili tudi predsednik vlade Miro Cerar, nekdanji dolgoletni direktor term, aktualni gospodarski minister Zdravko Počivalšek, župani sosednjih občin in številni drugi visoki gostje.

Ključno za uspeh je vsestransko sodelovanje

Na prireditvi, ki je potekala v Wellness centru Orhidelia, je uspešno turistično zgodbo predstavil direktor Term Olimia Florijan Vasle. Zanjo so po njegovih besedah zaslužni bivši direktorji, ki so se slovesnosti tudi udeležili, prav tako pa tudi delavci in krajani. Seveda pa gredo zasluge odličnemu sodelovanju z lokalnim okoljem.

Po nagovoru Vasleta pa je Drago Bulc, znan novinar in poznavalec turizma, na oder povabil nekdanje direktorje Term Olimia, ki so prav vsi po vrsti pustili pečat v podčetrteškem turizmu.

Peter Misja, župan občine Podčetrtek in predsednik Turistične zveze Slovenije, je v nagovoru izpostavil odlično sodelovanje med Občino in Termami ter seveda lokalnim okoljem. Po njegovih besedah je ključ do uspeha “brcanje na isti gol”.

Zbrane nagovorila tudi gospodarski minister Počivalšek in premier Miro Cerar

Počivalšek je v nagovoru izpostavil, da je tako za turizem kot za ostale panoge na nacionalni ravni še kako pomembno, da znajo ključni akterji stopiti skupaj, za Terme Olimia pa je pomembna tudi zgodba, ki je nekoliko drugačna in je po njegovem ena ključnih vodil za uspešen preboj turizma.

Uspeh in vizijo Term Olimia pa je pohvalil tudi predsednik vlade Miro Cerar, ki je večkrat koristil njihovo ponudbo. V govoru je izpostavil, da za uspešno zgodbo stojijo tako Terme Olimia kot celotna turistična destinacija. Zahvalil se je ključnim akterjem, saj po njegovem ravno ti Slovencem omogočajo zdravje, ob tem pa še dodatno aktivno življenje, katerega skupni imenovalec je kakovost.

Na Slavnostni seji podelili priznanja in plakete

Ob obeležitvi 50-letnice termalnega turizma pa je župan Peter Misja podelil občinska priznanja, letos kar šest. Za 25 let uspešnega dela na vzgojno-izobraževalnem področju in aktivno vsestransko delovanje v lokalni skupnosti je plaketo občine je prejel nekdanji ravnatelj OŠ Podčetrtek Darko Pepevnik.

Priznanje občine je za večletno aktivno sodelovanje v Krajevni skupnosti in na drugih področjih prejel Martin Vrenko. Športni klub Virštanj je ob 10-letnici delovanja prejel denarno nagrado.

Posebni priznanji sta prejeli Srednja šola za gostinstvo in turizem Celje in Daniel Sovinc.

Seveda pa je župan Misja za 50 let uspešnega delovanja in za njihov prispevek k vsestranskemu razvoju občine in širše Termam Olimia podelil posebno plaketo občine kot najvišje občinsko priznanje.

Vir: kozjansko.info