Podčetrtek najlepši in najbolj gostoljuben zdraviliški kraj 2018

Turistična zveza Slovenije vsako leto izvede projekt imenovan Moja dežela – lepa in gostoljubna v sklopu katerega izberejo najlepše in najgostoljubnejše slovenske kraje, mesta in turistične destinacije.

Prestižno priznanje za najlepši in najbolj gostoljuben zdraviliški kraj je letos prejel Podčetrtek. Tretje mesto med glampi je prav tako šlo v Podčetrtek, zasedel ga je Glamping Olimia Adria village.

Zagorje v občini Kozje pa je prejelo priznanje za najlepše vaško jedro.

Podčetrtek je zmago prisodila tako komisija, kot tudi glasovalcev preko spleta. Pri Podčetrtku, tudi prejemniku zlatega znaka Slovenija Green in priznanja za najbolj zeleno trajnostno naravnano občino v Evropi, je komisija izpostavila neprisiljeno prijaznost domačinov v komunikaciji s turisti, v celoti čist in urejen kraj, ocvetličena krožišča, številne lesene mostove, urejene zelenice z mladimi drevesi, sodobno urejen TIC, itd., turistično srce kraja pa je zdraviliško središče s termalno vodo. Poleg tega so opažene tudi prireditve razporejene skozi celo leto, turistično ponudbo dopolnjujejo kolesarske in vinske poti ter okušanje kulinaričnih posebnosti.

Komisija je izpostavila tudi odlično sodelovanje različnih deležnikov v turizmu pri čemer izstopa predvsem povezanost z Minoritskim samostanom. Opažena je tudi močna ekološka ozaveščenost in skrb za trajnostne produkte, ki predstavljajo tudi korist za lokalno skupnost. Zdi se, da je župan Peter Misja, kot glavni motivator in promotor turizma, domačine že dodobra okužil s tem, da je turizem lahko tudi odlična turistična priložnost.

Vir: kozjansko.info