Podčetrtani z zmago nad Konjičani le še potrdili naslov prvaka 2. SKL

V soboto, 23.4.2016, so košarkarji Term Olimia Podčetrtek, ki so si sicer tri tekme pred koncem prvega dela zagotovili prvo mesto na lestvici 2. Slovenske košarkarske lige, z zmago nad Konjicami le še potrdili naslov letošnjega prvaka. Tako so jim v naslednji sezoni odprta vrata v Ligo Nova KBM (1. liga), odločitev, ali bodo tam sploh igrali, pa bo znana v roku treh mesecev.

V 2. SKL je zaključen prvi del prvenstva, katerega so sinoči z gladko zmago nad Konjicami, z rezultatom 86:65, z 18. zmago, osvojili Podčetrtani. Tekmo so si poleg 400 gledalcev ogledali župani in županja sosednjih občin, gospodarski minister Zdravko Počivalšek in predsednik KZS Matej Erjavec, ki je ob koncu podelil pokal.

Poleg Podčetrtanov se bosta za mesto v Ligi Nova KMB v dodatnih kvalifikacijah borili ekipi AKK Maribor Branika in Mesarije Prunk Sežana. Vendarle pa je igranje Podčetrtanov v najvišji slovenski košarkarski ligi še pod vprašajem, o tem se bo vodstvo kluba odločilo na podlagi tehtnega razmisleka, o čemer sta med drugim pred kamero spregovorila predsednik kluba Darko Šket in župan občine Podčetrtek Peter Misja.

V kolikor bo padla odločitev o igranju v najvišji slovenski košarkarski ligi, bodo tam igrali kar trije klubi z območja Kozjanskega in Obsotelja.

Vir: kozjansko.info