Vokalna skupina Osti jarej s koncertom pričarala čudovito majsko noč

Pod imenom Osti jarej že skoraj desetletje prepeva skupina fantov, ki svoje zveste poslušalce s tem pozdravom, ki pomeni »ostani mlad«, vsako leto povabi na svoj letni koncert, ki se je tudi letos tradicionalno zgodil v Marijini cerkvi v Olimju, kjer so fantje pod vodstvom priznanega dirigenta in zborovodje prof. Aleša Makovca poskrbeli za pevske presežke tudi z izborom gostov Jožeta in Urške Vidic.

»Naše poslanstvo je širiti slovensko pesem in popestriti kulturno dogajanje v Podčetrtku in okolici,« pravijo fantje vokalne skupine Osti jarej, ki že skoraj leto dni pridno vadijo in nastopajo pot vodstvom priznanega slovenskega dirigenta in zborovodje prof. Aleša Makovca. Dodajajo, da imajo najraje, ko ljudje ob njihovem petju pozabijo na težave in se preprosto prepustijo očarati. Priložnosti biti očaran pa je bilo na njihovem tradicionalnem letnem koncertu, ki se je zgodil minuli petek v Olimski cerkvi, več kot dovolj. Fantje so skupaj z zborovodjo Alešem poskrbeli za vrhunske izvedbe pesmi vse od ljudskih do umetnih ter od zabavne do duhovne glasbe. Bučni aplavzi navdušenih poslušalcev pa so vse to potrjevali.

Večer je bil prav poseben tudi zaradi glasbenih gostov, ki so ju povabili na koncert, saj se ne zgodi ravno pogosto, da imaš čast prisluhniti velikemu baritonistu Jožeti Vidicu, prvaku SNG Opera in balet Ljubljana, ki je vsem najbolj znan kot član Slovenskega okteta, in njegovi ženi, vrhunski pianistki Urški Vidic.

Z njunim nastopom se je navdušenje poslušalcev le še stopnjevalo in ko so v drugem delu fantje vokalne skupine Osti jarej odpeli dalmatinske in zabavne pesmi ter presenetili še z drugačno postavitvijo in zapeljevanjem občinstva, se je v Olimski cerkvi zgodil najlepši majski večer za vse ljubitelje vokalne glasbe.

Vir: kozjansko.info