Odsek kolesarske steze Aqualuna-Podčetrtek predan namenu

V soboto, 16.5.2015, opoldan je pri Termalnem parku Aquluna v Podčetrtku potekala slovesnost simbolične predaje namenu odseka kolesarske steze med Termalnim parkom Aqualuna in Podčetrtkom. Šlo je za svečano odprtje četrtega odseka kolesarske trase med Rogaško Slatino in Bistrico ob Sotli, ki meri natanko 2535 metrov v vrednosti 316.023,06 evra, katerega pretežni del (skoraj 270 tisoč evrov) je sofinancirala Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Odprtje je potekalo tudi v okviru dneva šola, ki so ga ta dan praznovali učenci in učitelji OŠ Podčetrtek, na odprtju pa so bili prisotni župan Peter Misja, minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek; mag. Stanislav Zotlar, vodja Prometnotehničnega sektorja Ministrstva za infrastrukturo; Tomaž Willenpart, vodja sektorja za investicije, Direkcija za infrastrukturo, županja in župani sosednjih občin, udeleženke in udeleženci dneva šole OŠ Podčetrtek in ostali gostje.

Povezovalec programa in ravnatelj OŠ Podčetrtek mag. Darko Pepevnik je v nagovoru izpostavil, da so v okviru dneva šole učenci in učitelji realizirali več ciljev. Med drugim so se spomnili 10. maja 1945 in se s tem poklonili žrtvam ob koncu vojne ob spoznanju, kako nesmiselna in grozna je vojna in ob opominu, da se kaj takšnega ne bi smelo nikoli več zgoditi. Poleg tega so uresničili projekt “druženja več generacij” (otroci – starši – učitelji – sorodniki…), s pohodom in kolesarjenjem pa so vzpodbujali zdravi načina življenja, blažili pretirano tekmovalnost in individualizem, ob koncu pa so se skupaj udeležili otvoritve kolesarke steze med Termalnim parkom Aqualuna in Podčetrtkom.

Vir: kozjansko.info