V Podčetrtku pripravili Kuhno pod gradom

Kulinarična razvajanja imenovana Odprta kuhna, so v Sloveniji postala zelo priljubljena, v Podčetrtku pa so se odločili, da tako imenovano Odprto kuhno poimenujejo Kuhna pod gradom.

V sklopu Kuhne, ki jo je organiziral Turizem Podčetrtek, Bistrica ob Sotli, Kozje, GIZ, so za razvajanje brbončic s kulinariko skrbeli na stojnici Term Olimia, Jelenovega grebena, Gostilne Šempeter, Pivovarna in pivnica Haler je poleg kulinarike postregla s pivom, Hiša vin Emino z vinom, Amon Olimje z odličnim moštom, Pekarna pod gradom pa je za obiskovalce imela pripravljene same sladkosti.

K hrani pa seveda prija tudi izvrstna domača kapljica, zato so organizatorji medse povabili tudi vinarje, in sicer se je vino lahko okušalo na stojnici Mramor, Püst, Štraus Kramer in Grejf.

Poleg že omenjenih ponudnikov hrane in pijače, je Kuhna pod gradom imela še eno posebnost, in sicer je v Podčetrtek prispel FerFud Duel s hrano in kulinaričnim doživetjem v še bolj dinamični in zabavnejši obliki, s prenovljenim konceptom, v prenovljeni podobi in s prepoznavnim imenom. Mladi in perspektivni bodoči chefi so s svojo kuharsko kreativo in finimi grižljaji prepotovali celo Slovenijo. Jedi so bile sestavljene izključno in kakovostnih Hoferjevih sestavin po ceni za dobrodelne namene.

Ker pa organizatorjem za odličen dogodek nista bila dovolj le hrana in pijača, so poskrbeli še za zabavno in veselo noto. Ob povezovanju Katje Žolger, je kot prvi za veselo vzdušje skrbel DJ Nej, nato pa so oder prevzeli še člani skupine Cover Lover.

Vir: kozjansko.info