Komemoracija ob dnevu mrtvih v Podčetrtku

Minuli petek sta Združenje borcev za vrednote NOB – KO Podčetrtek in Osnovna Šola Podčetrtek organizirala komemoracijo ob dnevu mrtvih, na prireditvi pa so se spomnili tudi na dan reformacije. 

Podžupan Marko Jurak še enkrat več spomnil na spravo
Letošnje komemoracije se je poleg članov krajevnih organizacij Združenja borcev za vrednote NOB, članov Združenja SEVER ter članov nekaterih drugih organizacij in osnovnošolcev, udeležil podčetrteški podžupan Marko Jurak, ki je tudi nagovoril zbrane. V nagovoru je Jurak med drugim izpostavil dve pomembni ravni sprave in s preteklostjo kot sedanjostjo.

V kulturnem programu je poleg šolskega pevskega zbora nastopil tudi mladi harmonikar Domen Šoštarič, učenke in učenci OŠ Podčetrtek pa so tudi letos dogodek oplemenitili z recitali.

Pred zaključkom kulturnega programa pa je zbrane že tradicionalno nagovoril nekdanji partizan, predsednik Krajevne organizacije Združenja borcev za vrednote NOB Podčetrtek, Ivan Amon. Zahvalil se je vsem prisotnim in nastopajočim ter OŠ Podčetrtek in Občini Podčetrtek za vsakoletno organizacijo komemoracije.

Sledil je prižig sveč pri spomeniku padlim borcem. Slednjim so se poklonili vsi prisotni gostje, podžupan, ravnatelj OŠ Podčetrtek mag. Darko Pepevnik in učenci.

Vir: kozjanso.info