Odprli kolesarsko stezo od Rogaške Slatine do Podčetrtka

Minulo soboto je v Rogaški Slatini potekala slovesnost ob odprtju 14-kilometrskega odseka kolesarske steze, ki povezuje Rogaško Slatino in Podčetrtek. Odsek med turističnima središčema Rogaško Slatino in Podčetrtkom je sicer ena izmed šestih povezav, ki jih je Direkcija za infrastrukturo zgradila v finančni perspektivi med letoma 2007 in 2014.

Slovesnosti ob odprtju se je udeležil tudi predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar, poleg nekaterih županov in ostalih gostov pa sta bila prisotna tudi ministra Peter Gašperšič in Počivalšek.

Kolesarska steza povezuje dve večji turistični središči
Spodbujanje kolesarstva v prvi vrsti pripomore k pogostejšemu gibanju prebivalstva, zmanjšuje onesnaženost okolja, poleg tega pa omogoča obsežnejšo in zanimivejšo turistično ponudbo občin Podčetrtek in Rogaška Slatina.

Novo urejena infrastruktura, ki prispeva tudi k večji varnosti kolesarjev in pešcev, je namenjena turističnemu, rekreacijskemu oziroma izletniškemu kolesarjenju, uporablja pa jo tudi prebivalstvo za prevoz na delo, v šolo, trgovino ipd. Na omenjenem odseku je urejenih pet počivališč, kjer si lahko kolesarji vzamejo čas za počitek.

Kolesarska povezava med Rogaško Slatino in Podčetrtkom v dolžini desetih kilometrov je ena izmed šestih, ki jih je Direkcija za infrastrukturo zgradila v finančni perspektivi med letoma 2007 in 2014. Vrednost omenjenega odseka je štiri milijone evrov. Direkcija za infrastrukturo je več kot polovico denarja za izvedbo šestih projektov pridobila iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, kar 12 milijonov evrov, osem milijonov je prispevala država. Projektno dokumentacijo in odkup zemljišč sta zagotovili Občini.

Na slovesnosti ob odprtju kolesarske steze, ki je potekala na Evropski ploščadi v Rogaški Slatini, je zbrane najprej nagovoril župan občine Rogaška Slatina Branko Kidrič. Med drugim je izpostavil, da je v občini zgrajenih kar 22 kilometrov kolesarskih stez, kar je po njegovem mnenju dolžina, ki je privlačna za povprečnega rekreativnega kolesarja.

Več na: kozjansko.info