Kolesarska povezava med Selami in Virštanjem predana svojemu namenu

V občini Podčetrtek nadaljujejo z izgradnjo kolesarskih stez. V letošnjem letu je bila urejena kolesarska povezava med Imenim in Golobinjekom, uredili pa so tudi kolesarsko povezavo med Selami in Virštanjem, ki so jo v petek uradno predali svojemu namenu.

Po besedah župana Petra Misje je bil del kolesarske steze med Selami in Virštanjem financiran izključno iz občinskega proračuna, oziroma iz sredstev, ki so v občinsko blagajno pritekla s turistično takso. V ta projekt je bilo namenjenih približno 150 tisočakov, je pa ob tem Misja še dodal, da je zelo pomembno, da so v lanskem letu v sklopu ureditve plazišča v Selah prestavili cesto v levo in s tem omogočili, da so lahko nadaljevali z izgradnjo kolesarske steze. V nadaljevanju bodo z izgradnjo kolesarske steze nadaljevali tudi proti Virštanju, proti Lastniču, Bučam in še kam, tako da bo občina Podčetrtek na področju kolesarskih stez dobro povezana z ostalimi, sosednjimi občinami.

Nove pridobitve na Virštanju se je veselila tudi predsednica KS Virštanj Nada Kodrin, ki se skupaj z ostalimi krajani zaveda, da se z izgradnjo kolesarske steze razširja turizem, hkrati pa kraj dobiva še lepšo podobo.

V sklopu otvoritve novo urejenega kolesarskega odseka so mlade krajanke Virštanja poskrbele za kulturni program, nato pa so se kolesarji, ki so se dogodka udeležili s kolesom, po prerezu traku s spustom v dolino in vzponom nazaj,  kolesarko tudi preizkusili.

Vir in fotogalerija: kozjansko.info