Klopotčeva sobota na Virštanju 2015

V Virštanju je 8.8.2015 potekala prireditev Klopotčeva sobota v organizaciji Društva vinogradnikov Virštanj Kozjansko in Krajevne skupnosti Virštanj.

Tradicionalni praznik KS Virštanj, Klopotčeva sobota, je tudi letos privabila številne obiskovalce od blizu in daleč. Kakor v preteklih treh letih, so se tudi tokrat ljudje zbrali že v poznih dopoldanskih urah na Banovini na Virštanju, od koder so se s t.i. veselim avtobusom najprej popeljali do Hiše vin Emino, kjer so si lahko ogledali postavitev prvega klopotca. Pot jih je naprej popeljala do znane turistične kmetije Pirš na Zdolah nad Kozjem, kjer so postavili drugi klopotec, nato pa so še v Imensko Gorco do vinogradnika Vinka Martinčiča, kjer so postavili še tretji klopotec.

Kmalu po 16. uri so se vrnili na Banovino, kjer so postavili še zadnji klopotec, ki bo letos pel z dvajsetih metrov višine. Zbrane so nagovorili župan občine Podčetrtek Peter Misja, predsednica KS Virštanj Nada Kodrin in predsednik Društva vinogradnikov Virštanj-Kozjansko Slavko Toplišek. Po postavitvi klopotca, ki ga je tudi nekoliko zagnal prijetni poletni vetrič, je sledila nogometna tekma med vinogradniki ter člani KS Virštanj, ki so jo dobili slednji.

Ob zaključku spremljevalnega programa so pilštanjski gospodarji prikazali še opravila v vinogradu, kot so jih opravljali nekoč, zvečer je sledila zabava pod šotorom z ansamblom Igor in zlati zvoki.

Vir: kozjansko.info