Jedrčev sejem 2016 v Podčetrtku

Eden prvih znanilcev pomladi pri nas je zagotovo Jedrčev sejem v Podčetrtku, ki se je odvil včeraj. Tradicionalni sejem že vrsto let poteka pod okriljem TIC Podčetrtek, poimenovan je po zavetnici sv. Jedrt. Tudi letošnji sejem je, poleg sonca in pravega spomladanskega vzdušja, privabil številne obiskovalce, ki so lahko nakupovali pri več kot sedemdesetih ponudnikih. 

Sveta Jedrt prava znanilka pomladi
Sveta Jedrt (tudi Gertruda, živela je v 7. stoletju), ki goduje 17. marca, velja za zavetnico bolnišnic, popotnikov in romarjev, vdov in revežev, poljskih in travniških sadežev, romarjev in popotnikov. Od nekdaj so jo častili vrtnarji, saj se ravno ob njenem godu ponavadi začenjajo dela po vrtovih, po nekaterih virih pa naj bi sama Jedrt rada negovala cvetlice; ponekod so ji rekli kar ‘sveta vrtnarica’. Je znanilka pomladanskega dela na polju, upodobljena kot opatinja s palico, po kateri plezajo miši.

Tudi letos bogata in pestra ponudba ter živa glasba
Kot je že v navadi, so tudi letos bili obiskovalci deležni široke ponudbe. Stojnice so ponujale pestro paleto domačih pridelkov in izdelkov, suhe robe, sadik, pripomočkov za delo, suhomesnatih dobrot, oblačil in čevljev, medu in olja… O pestri ponudbi so se tudi letos poleg številnih domačinov lahko prepričali gostje Term Olimia in drugih okoliških krajev.

Več na: kozjansko.info