Flash mob v Podčetrtku 2015

V petek, 7. avgusta 2015, točno ob 20. uri, so domačini in obiskovalci središča Podčetrtka nepremično obstali za 110 sekund. Šlo je za akcijo, imenovane “Flash mob”, s čimer so v Podčetrtku počastili zavidljivih 110 let obstoja turističnega društva.

V križišču pri piramidi so zbrani točno ob 20. uri za 110 sekund nepremično obstali in s posnetkom te edinstvene akcije obeležili visoki jubilej TD Podčetrtek. Vodja projekta in predsednica Turističnega društva Podčetrtek Mihaela Juričan je izpostavila, da se je tovrstni dogodek v Podčetrtku odvil prvič, posebej pa jo je razveselilo dejstvo odličnega odziva obiskovalcev, s čimer so izpolnili vsa pričakovanja.

Seveda so dogodek ovekovečili s skupno fotografijo, ki bo zadnja slika razstave, na kateri bodo prikazali 110 let turizma in napredka v Podčetrtku in okolici. V trškem jedru Podčetrtka je tako pripravljenih na ogled kar sedem velikih tabel, ki prikazujejo razvoj turizma, turističnega društva in kraja Podčetrtek, naslovljena pa je kot “Podčetrtek, kraj kjer noben dan ni izgubljen …že 110 let”. Uradno odprtje bo v nedeljo, na Lovrenčevem sejmu.

Vir: kozjansko.info