1. Festival vina in čokolade v Podčetrtku

V soboto, 9.5.2015, je v Večnamenski športni dvorani Podčetrtek premierno potekal Festival vina in čokolade, katerega glavni namen in poslanstvo je bila promocija turistične ponudbe Obsotelja in Kozjanskega. Organizatorjem je uspelo privabiti okoli 2500 obiskovalcev, v katerih so vzbudili zanimanje za vina, čokolado in druge lokalne dobrote.

V času festivala so se odvile številne predstavitve z degustacijami, za najmlajše so bile organizirane čokoladne delavnice, pozabili niso niti na zabavno-glasbeni program. Od samega odprtja festivala, ko so pričeli prihajati obiskovalci, je bilo na obrazih organizatorjev čutiti zadovoljstvo in veselje, saj so bili to prvi pokazatelji za visok obisk prvega tovrstnega festivala na širšem območju. Podčetrtek je ta dan zagotovo postal središče čokolade in vin, kar pa je tudi dolgoročna želja oz. cilj domačega direktorja in lastnika čokoladnice Syncerus iz Olimja.

Pred svečanim odprtjem festivala sta obiskovalce in razstavljavce nagovorila in pozdravila direktor Turizma Podčetrtek Boštjan Misja in župan občine Podčetrtek Peter Misja. Boštjan Misja se je zahvalil vsem, ki so pomagali organizirati festival in obenem potrdil dobro delo organizatorjev, ki je pripeljalo do uspešno organiziranega festivala. Seveda je Misja povabil na že naslednji, 2. Festival vina in čokolade, ki se bo odvil maja 2016. Župan Peter Misja se je v nagovoru najprej zahvalil vsem obiskovalcem, ki so v množici prireditev, ki so se odvile minulo soboto, izbrali obisk festivala.

Vir: kozjansko.info