90 let PGD Pristava pri Mestinju: nov avtomobil in obnovljen gasilski dom

V soboto, 4. julija 2015, je bilo pred Gasilskim domom Pristava pri Mestinju še posebej veselo. PGD Pristava pri Mestinju je namreč poleg obeležitve visokega jubileja delovanja – 90-letnice, bogatejše še za novo moštveno vozilo GVM-1. Popoldansko slavje se je prevesilo v večerno zabavo, pravo gasilsko veselico z ansamblom Rosa.

V vročem sobotnem popoldnevu so se v Pristavi pri Mestinju poleg domačih gasilcev in visokih gostov zbrali številni visoki lokalni in regijski predstavniki gasilstva, predstavniki pobratenega društva PGD Doljni Logatec, DVD Benkovo, DVD Gornja Šemnica, gasilci iz sosednje Loke pri Žusmu, gasilci PGD Ložnica ter DVD Poljana Sutlanska in Pregrada. Ob 90-letnici delovanja PGD Pristav pri Mestinju je njihov vozni park bogatejši za novo gasilsko vozilo GVM-1, z veliko prostovoljnega dela gasilcev pa so pred kratkim še obnovili gasilski dom.

Gasilstvo ima tako kot v Sloveniji tudi v občini Podčetrtek dolgo in bogato tradicijo, saj gre za organizacijo, ki pomaga ljudem ob različnih nesrečah. Po besedah prvega gasilca v občini Podčetrtek, župana Petra Misje, je društvo, v katerem danes deluje 65 članov, 23 članic in 74 mladih gasilcev, vseskozi delovalo zelo dobro in je venomer služilo namenu, za katerega je bilo ustanovljeno.

Slednjega se zaveda tudi prva gasilka društva Dragica Gobec, ki se je v nagovoru med drugim zahvalila vsem, ki so vsa ta leta gasilcem in njihovem delovanju pomagali na kakršenkoli način, posebej pa krajanom KS Pristava, Občini Podčetrtek in KS Pristava pri Mestinju, vsem donatorjem in sponzorjem. Posebej je izpostavila, da je društvo v 90-letni zgodovini delovanja zaznamovalo uspešno delo, kar se je mnogokrat refleksiralo na številnih gasilskih tekmovanjih. Odlične rezultate in številne pokale so dosegali v vseh starostnih skupinah: od pionirjev, mladine, članov in veteranov.

Vir: kozjansko.info